sunnuntai 10. marraskuuta 2013

mitä Doctor Who merkitsee sinulle ja miksi pidät siitä.

Lyhennys:
Doctor Who – sarjasta on tullut yllättävän rakas ja tärkeä sarja,se eroaa muista. Se on ainutlaatuinen. Pidän Doctor Who – sarjasta, koska se on monipuolinen. Jonkin asian merkitystä,en aina mieti. Nyt sitä tuli pohdittua. DW merkitsee vapautta,hetkellistä pakoa arjesta. Välillä,jopa toivon että sarja olisi totta. Että voisin päästä ihan minne vain,eikä mikään olisi este. Toinen merkitys on inspiraatio ja innoitus. Se antoi inspiraatiota omaan tarinaan. Innoitti jälleen kirjoittamaan.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Itse varsinainen teksti..

Olen televisiosarjojen suurkuluttaja. Seuraan monia televisiosarjoja, erityisesti poliisi ja fantasia sarjat ovat suurin intohimoni. Etsin jatkuvasti uusia sarjoja, silmäillen myös eri tyyppisiä. Doctor Who – tv sarja kiinnitti huomioni. Televisiosarja,joka yhdistelee scifiä ja fantasiaa. Päätin aluksi katsoa ihan kokeilu mielellä,sitten katsoin lisää. Siinä se sitten oli,olin koukussa. Sarja on hyvin tehty, se yhdistelee hyvin draamaa,scifiä,fantasiaa ja sopivasti tahatonta komiikkaa joka keventää tunnelmaa. Tämä tapahtui muistaakseni silloin,kun yhdeksännen Tohtorin jaksot eli NewWho:n eka kausi esitettiin suomessa ensimmäisen kerran. Nykytilanteen huomioiden eräs muistoni tuntuu ironiselta,jos se sitä varsinaisesti on. Lähetin Ylelle palautetta,en nyt muista tarkalleen että mitä kirjoitin mutta muistan että vastauksessa luki että Doctor Who – sarjaa ei tultaisi enään näkemään suomessa huonojen katsoja lukujen takia.
Mennäänpä muutama vuosi eteenpäin. Huomasin,että Doctor Who palaa suomen televisioon ja nyt nähtäisiinkin lisää jaksoja. Olin onnessani! Sillä olin pitkään halunnut nähdä niitä.

Kuten muutkin tv-sarjat merkitsevät minulle vapautta, hetkellistä pakoa arjesta. Harrastan kirjoittamista,fani fiktioiden kirjoittaminen ja suunnittelu on yksi mielipuuhistani. Sarja pääsee kestosuosikkieni joukkoon,jos se antaa inspiraatiota tarinalle. Voisi myös sanoa,että Doctor Who merkitsee myös innoitusta,inspiraatiota. Sillä sarjan pohjalta aloin suunnitella omaa DW-fani fiktiota,mutta omien juttujeni päähenkilöt ovat naisia,se on helpottanut kirjoittamista. Tämän suhteen en ole varmasti yksin. Kovin monikaan sarja ei ole vaikuttanut näin. Välillä toivon,että se olisi totta. Että tapaisin jonkun joka voisi viedä minut minne vain,eikä mikään olisi este.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti